Следвайте Гласове в Руската федерация е един от факторите, които имат

...
Следвайте Гласове в Руската федерация е един от факторите, които имат
Коментари Харесай

Северна Македония обвини Русия за враждата с България

Следвайте " Гласове " в 
Руската федерация е един от факторите, които имат интерес да поддържат живи споровете в района на Западните Балкани, с цел да имат по-лесно въздействие. Дори последната ескалация на връзките сред България и Северна Македония ще бъде приветствана от трети страни, които виждат късмет да поддържат непрекъснат спор тук, споделя министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи в изявление за Радио Свободна Европа, съобщи Българска телеграфна агенция.

Османи още веднъж уточни, че извикването на съвещания в София на българския дипломат в Скопие е непропорционална реакция, „ доколкото се свързва с случая в Охрид ”, при който бе пребит секретаря на сдружението „ Цар Борис Трети ” Християн Пендиков, тъй като Република Северна Македония е взела „ всички вероятни ограничения ”.
„ Веднага разкрихме причинителите и единият е в ареста. Веднага президентът, министър председателят, министърът на външните работи осъдиха случилото се. Отидох в София, и показах това, което страната би трябвало да покаже на нашия жител и жители, тъй че в действителност не виждам каква е връзката сред случая и реакцията (на България). Реално в обществеността в Република Северна Македония имаше „ невнимателна реакция ”, само че като цяло институциите реагираха както би трябвало да реагира страната при такива случаи. Не може да се генерализира от подобен случай и да се вършат заключения за това по какъв начин страната се държи по отношение на общностите ”, сподели Османи.
Министърът на външните работи на Северна Македония дефинира като утежнителен фактор идните избори в България, “защото изборите нормално усложняват сензитивните въпроси и не дават пространство на дипломатите да си правят работата както би трябвало ”. „ Сезонът на провокаторите и политическите печалбари (и в двете държави) е отворен и в този момент всички са в деяние, само че би трябвало да спрем този цикъл на взаимно утежняване на връзките и да върнем позитивния дневен ред. Мисля, че Северна Македония до момента е направила всичко, което би трябвало, с цел да се оправи с случай, който може да се случи на всички места ”, уточни Османи.

Османи сподели, че няма директна информация на интервенция на Русия във утежняване на връзките сред България и Северна Македония, само че че „ има интерес на трети страни да поддържат живи или замразени споровете в този район, с цел да може по-лесно да се упражнява въздействие, това се знае от доста от дълго време ”. Според него ескалацията на напрежението сред двете страни е добре пристигнала за трети страни, „ които ще видят късмет да поддържат непрекъснат спор тук ”. Попитан кои са тези трети страни, той отговори - Руската федерация.
В отговор на въпрос дали конституционните промени в Република Северна Македония за регистриране на българите в преамбюла на главния закон, което е изискване за отваряне на преговорните глави с Европейски Съюз, биха били признати в такава атмосфера, Османи отговори, че конституционните промени са в полза на Република Северна Македония. „ По отношение на държанието на България анализатори, които следят връзките ни, си задават въпроса до какъв брой България има интерес да се случат измененията в Конституцията, тъй като тези промени са в наш интерес. Те ще оказват помощ на българската общественост, само че ще бъдат повратна точка в връзките ни с България в полза на Северна Македония ”, сподели Османи.
В изявление за изданието „ Независим ” през седмицата някогашният дипломат на Република (Северна) Македония в България Георги Спасов разви тезата, че „ всичко, което се случва през миналата седмица в българо-македонските връзки, е част от " имперските упоритости " на София към Северна Македония и задачата е да не бъдат признати измененията в конституцията и страната да остане отвън Европейски Съюз за дълго време ”. „ Ако някой прави нещо да попречи на ново несъгласие (от страна на България), с цел да бъде арестувана поддръжката на Европейски Съюз към Северна Македония, това е Министерството на външните работи. Нашата съществена цел е да не се движим по вълната на страстите, а да работим в посока на дълготрайния ни интерес. Най-голямата вреда, която може да бъде направена за страната е това в Европейски Съюз да стартират да имат вяра, че има публичен напън върху една етническа общественост, че има някаква дискриминация, принуждение. Това е нашата задача ”, сподели Османи.

Източник: fakti.bg
 
 
 
 
29 Яну 20238529 Яну 202331729 Яну 20237729 Яну 202356429 Яну 2023109629 Яну 20231186КоментариНяма страна Северна Македония. Няма македонски народ. Няма македонски език. Това са измишльотини29 Яну 2023 16:39ч.
Има навалица идиоти, откачени като съветските македонци в Западна Русия.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Спор29 Яну 2023 18:50ч.
няма. Точно, малко и ясно, само че единствено на зомбираните жълто-красиви-павейци и мехморлуци не им към момента ясно.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати На нашите нордически укри съвсем като на достоверните укри29 Яну 2023 16:40ч.
Все Русия им е отговорна, че са и се държат като укри. Наставникът им тъй като еднакъв.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати rusnak29 Яну 2023 16:41ч.
Соросоидни интриги.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати прав е, припознава се в урките, на които също им подариха измислена страна за непозната сметка29 Яну 2023 16:53ч.
Вие, македонците, сте българските украинци.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати old_beggar29 Яну 2023 16:56ч.
македонците са българските " украинци ". въпрос към ШАЙКАТА: в случай че така наречен „ македонци “ стартират да убиват българите в Македония, ние ще стоим ли безучастни??
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Въх!29 Яну 2023 17:07ч.
А аз към този момент се тормозих, че единствено макетата не са се обадили за Русия!:)) Колко плитки могат да бъдат интригите на хора, които не са осведомени с балканския нрав?! Ако към момента бг общност е срещу присъединяване на България във военния спор / не че тези горе им пука какво мисли елементарния бг - само че статистика, майна - нарушаваме общата статистика/. Решили да разиграят македонската карта. Ама, апелирам ви се. Вие не я ли отиграхте с признаването на това неразбирателство за страна?! В недоразуменито, наречено СМ се води отявлена антибългарска политика и за това не са отговорни руснаците. Първо локалните дерибеи българофоби, а по-късно нашите продажни политици, които се отхвърлиха от правото си да се борят за тази българска земя! Така че без Русия този път, апелирам!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати mathur29 Яну 2023 17:20ч.
И на тея краварите са им промили мозъците.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати На остаряла коза яре29 Яну 2023 17:23ч.
Кой им написа изявленията на тия идиоти?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ха-ха!29 Яну 2023 17:24ч.
И палячовците в Скопие, като палячовците в София пеят същата еврогейска и русофобска ария, звук за която се дава във Вашингтон. Кретените не желаят да знаят към този момент състоялата се история, а да си измислят лична, комфортна на Вашингтон, Брюксел и Лондон. Не различен, а Русия освободи българския народ от турско иго и не различен, а Русия сътвори обединената САН СТЕФАНСКА БЪЛГАРИЯ в с. Сан Стефано - през днешния ден квартал на Истанбул - Йесилкьой, - като Сан Стефанска България се включваше и Западна Румелия (Македония, която тогава по този начин се е наричала), а македонци въобще не е имало, с изключение на като неразделна част от целокупния български народ. (Шопите също са част от целокупния български народ или не?) Нашите враждебници - френци, немци, англичани + италианци разпокъсаха на Берлинския конгрес, с Берлинския кротичък контракт сред великите страни + Османската империя, на 13.07.1878 година, основаната от Русия на 03.03.1878 година обединена Сан Стефанска България и оставиха Западна Румелия (Македония) още веднъж под турско-османско иго. Източна Румелия също беше върната на Османската империя, само че като самостоятелна ОСМАНСКА област с генерал-губернатор, назначаван от султана, а Княжество България беше придадена на Османската империя от Берлинския конгрес като васална квази-държава, СЪС СЮЗЕРЕН ТУРСКИЯТ СУЛТАН, на който е била длъжна да заплаща годишен налог и БЕЗ ПРАВО НА СВОЯ ВЪНШНА ПОЛИТИКА!!!! Ето по този начин враждебниците на обединената Сан Стефанска България и на Руската империя, под опасността за нова война на груповия запад + Османската империя против Русия разпокъсаха българите и сътвориха от Балканите БАРУТЕН ПОГРЕБ, който дефинитивно беше взривен през 1914 година в Сараево и стана мотив за Първата международна война.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати рукола Z29 Яну 2023 17:24ч.
Путин е популярен бе... огромен факир!
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР